Viilot & Vainio Facebookissa

Ota yhteyttä

Asianajotoimisto Viilo & Vainio Oy
Topeliuksenkatu 7 A
00250 HELSINKI 
Puh: 010 8411 000

Suomen Vahvimmat

Asianajaja Juhani Viilo (s. 1953) on syntyperäinen helsinkiläinen, Hertsikan kasvatti. Hän on kirjoittanut ylioppilaaksi Herttoniemen yhteiskoulusta vuonna 1972.

Juhani Viilo toimi jo opiskeluaikoinaan 1970-luvulla lakiasiaintoimistoissa hoitaen erityisesti asumiseen ja rakentamiseen liittyviä oikeudellisia asioita. Valmistuttuaan vuonna 1981 Viilo perusti oman lakiasiaintoimiston joka toimi yhteistyössä asuntoalan etujärjestön, Asukasliiton kanssa. Viilo oli koko 1980-luvun myös liiton lakimiehenä ja ajoittain vs. pääsihteerinäkin. Vuosina 1982 - 1983 Viilo auskultoi Hyvinkään tuomiokunnassa saaden varatuomarin arvon. Vuosina 1985 - 1988 Viilo toimi ympäristöministeriön kaavoitus- ja rakentamisneuvoston rakentamisjaoston osa-aikaisena sihteerinä ja vuosina 1986 - 1987 eduskunnassa lainopillissihteerinä. Noinakin aikoina hän hoiti koko ajan oman toimistonsa toimeksiantoja.

Viilon toimistosta tuli asianajotoimisto vuonna 1992, kun osakkaat liittyivät Suomen Asianajajaliiton jäseniksi. Vuonna 1996, Arto Vainion ja Juhani Viilon toimistot yhdistyivät Asianajotoimisto Viilo & Vainio Ky:ksi. Viilo toimiston tärkeitä jutturyhmiä olivat jo ennen yhdistymistä asumis- ja rakentamisasiat, pankkitoimintaan liittyvät jutut, perhe- ja perintöoikeudelliset asiat, työoikeusjutut ja muut sopimusoikeudelliset asiat. Yksityishenkilön velkajärjestelylain voimaan tultua vuoden 1993 helmikuussa velkajärjestelyasioiden hoito liitettiin toimiston painopistealueeksi. Myöhemmin mukaan tulivat myös yrityssaneerausasiat. Juhani Viilo on suorittanut Työoikeuden Asiantuntijaohjelman vuonna 2007.

Viilojen perheen neljä aikuista lasta ovat kaikki muuttaneet pois lapsuudenkodistaan, jossa Tuulan ja Jussin seurana asustaa nykyään kaksi paimensukuista lapinkoiraa. Juhani Viilo harrastaa liikuntaa, lukemista, kalastusta yhteydenpitoa ystäviin ja sukulaisiin.